Στα πλαίσια της προετοιμασίας του σχολείου μας για την αντιμετώπισης μιας πιθανής φυσικής καταστροφής, ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση των μαθητών για σεισμούς, κατολισθήσεις, πλημμύρες, πυρκαγιές και τσουνάμι.

Οι μαθητές καταρχήν απάντησαν σε ερωτηματολόγιο για να διερευνηθεί το επίπεδο των γνώσεών τους και στη συνέχεια παρακολούθησαν σχετική παρουσίαση στην οποία έμαθαν για τους κινδύνους που απειλούν την Ελλάδα αλλά και την Ν.Ιωνία.

Στη συνέχεια, κλήθηκαν να γίνουν δάσκαλοι και να μεταφέρουν την εμπειρία τους στις οικογένειές τους και να ξεκινήσουν να φτιάχνουν ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Η ανταπόκριση ήταν ικανοποιητική και είχε θετικά αποτελέσματα.

Στο τέλος, οι μαθητές ετοίμασαν αφίσες και άρθρα σχετικά με τις φυσικές καταστροφές, τα οποία παρατίθενται στη συνέχεια (το άρθρο θα εμπλουτίζεται τις προσεχείς ημέρες με τις δημιουργίες των παιδιών με αλφαβητική σειρά και ανά τμήμα).

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους, με την ευχή να το επαναλάβουμε του χρόνου και να είμαστε όλοι μαζί μαθητές, γονείς και καθηγητές στο πολυγωνικό μας!

Στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε παρουσιάσεις με τις καλλιτεχνικές και όχι μόνο, δημιουργίες των μαθητών μας. Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς!

Μαρία Καρπούζα

ΟΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

papagiannopoulou_b3

zantali_g1_parousiasi